Θωμάς Κιούσης:Νέα καθυστέρηση σε παιδικές χαρές του Δήμου Θηβαίων

Τελικά όχι μόνο δεν προλάβαμε ούτε το καλοκαίρι για τις εφτά παιδικές χαρές που πρόκειται να κατασκευαστούν ως ενιαία εργολαβία σε Ύπατο, Μουρίκι, Πλατανάκι, Αμπελοχώρι, Μελισσοχώρι, Πλαταιές και παραλία Σαράντη στο δήμο Θήβας, αλλά ο ανάδοχος ζήτησε και νέα παράταση της προθεσμίας.Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, ο χρόνος βάση σύμβασης για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου ήταν στις 24/06/2020.

Ζητήθηκε και δόθηκε παράταση τριών μηνών και τώρα ζητείται νέα παράταση δύο μηνών δηλ. μέχρι 23/11/2020.Οι λόγοι που τέθηκαν για το αίτημα ήταν οι υψηλές … θερμοκρασίες του καλοκαιριού (σημ: εφέτος δεν έκανε ούτε έναν καύσωνα) και τα αρχαιολογικά ευρήματα στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί η παιδική χαρά στο Πλατανάκι.

Εξέφρασα την άποψη ότι το νέο αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, τόσο για τον πρώτο λόγο, όσο και για τον δεύτερο αφού οι εργασίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν στις υπόλοιπες παιδικές χαρές και ότι πρέπει να μπει ένα φρένο στις καθυστερήσεις.

Με την άποψη της άρνησης συναχτήκαμε εφτά δημοτικοί σύμβουλοι. Τελικά στην ψηφοφορία που ακολούθησε το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία να δοθεί η νέα παράταση της προθεσμίας.

Να σημειωθεί ότι η δημοπρασία για τις εφτά παιδικές χαρές από την οποία προέκυψε ο ανάδοχος, έγινε στις 29 Μαρτίου 2019. Πέρασε δηλ. ήδη 1,5 χρόνος, πλέον του χρόνου βέβαια που χρειάστηκε για να φτάσουμε μέχρι τη δημοπρασία.

Και προχωράμε…Μέχρι τώρα οι εργασίες που έχουν γίνει είναι για εκσκαφές και προετοιμασία των χώρων σε Ύπατο, Σαράντη, Μουρίκι και Αμπελοχώρι.

ΘΩΜΑΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΊΩΝ

Σχετικά